Hoe meld ik mijn kind aan
Uw kind mag naar school als het 4 jaar is. Wanneer u een keuze heeft gemaakt, kunt u uw kind aanmelden op de basisschool van uw voorkeur. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

U ontvangt van de gemeente een informatiebrief en aanmeldformulier. Het aanmeldformulier voor schooljaar 2017/2018 heeft u gekregen in oktober 2016.

Voorrangscholen
U krijgt voorrang op de acht basisscholen die het dichtst bij uw woonadres liggen. U mag ook andere scholen kiezen, maar dan krijgt uw kind geen voorrang. Als er plek is op de basisschool van uw eerste keuze wordt uw kind daar geplaatst. 
Zijn er teveel aanmeldingen, dan wordt er geloot. Als uw kind wordt uitgeloot wordt er automatisch gekeken of er plaats is op de school van uw tweede, derde keuze enzovoorts.

Bericht
Binnen drie weken na de sluiting van de aanmeld periode krijgt u bericht van de school waar uw kind geplaatst kan worden. U moet daarna binnen twee weken bij deze school aangeven of u uw kind daadwerkelijk daar wilt inschrijven. Hierna bent u verzekerd van een plaats voor uw kind.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op Amsterdam.nl/naardebasisschool en de schoolwijzer. U kunt bellen of mailen met het Breed Bestuurlijk Overleg (BBO), toelatingsbeleid@bboamsterdam.nl, 020 251 8006, dit nummer is bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur, op donderdag van 09.00 tot 17.00 uur.