Brede School

Bij ons vindt je de kinderopvang, de voorschool, de basisschool en buitenschoolse opvang in één gebouw. Wat betekent dat je kind bij ons zijn hele jeugd terecht kan. 52 weken per jaar, 5 dagen per week van 7.30 tot 18.30 uur. Op die manier bieden we een compleet aanbod voor kinderen tot 13 jaar om te spelen, leren en groeien. Hoe fijn is dat!

Sinds 2014 zitten we in een prachtig gerenoveerd gebouw. De grote ramen zorgen voor veel licht en geeft het gebouw en de lokalen een open karakter. Naast de verplichte lesstof, hoeft je kind niet de hele dag stil te zitten, want we hebben twee gymzalen en een enorme buitenspeelplaats met een pannakooi en free-runcourt. 

Ons onderwijs stemmen we af op de behoefte van de kinderen uit de wijk. Wat betekent dat we ouders willen horen. Brede School de Springplank is een school met ongeveer 220 leerlingen verdeeld over elf groepen. Behalve 9 leerjaar groepen hebben we ook 2 taalklassen. Hierin zitten kinderen die rechtstreeks uit het buitenland komen, geen Nederlands spreken en een jaar de tijd krijgen om de Nederlandse taal te beheersen om zo in te stromen in de groep waar ze qua leeftijd thuis horen. Het team bestaat uit 23 medewerkers verdeeld over de directie, het onderwijzend personeel en het onderwijsondersteunend personeel. Het gebouw beschikt over veertien leslokalen, een aula met kookgelegenheid, een sportzaal, speelzaal, het handvaardigheid lokaal en een tweetal ruimtes voor de buitenschoolse opvang. Voor de buurtactiviteiten is er een ouderkamer met aansluitend een vergaderruimte.

Brede School de Springplank staat in Bos en Lommer, in de Robert Scottstraat, vlakbij de nieuwe wijk Laan van Spartaan.

Fotografie: Esther Velrath