In de buurt

Als je dicht in de buurt van Brede School de Springplank woont, merk je dat je geen drukke weg(en) over hoeft te steken om de school te bereiken. Wat betekent dat je kind, wanneer hij/zij de juiste leeftijd ervoor heeft, zelfstandig naar school kan gaan. Uiteraard met schoolvriendjes uit de buurt.

Brede School de Springplank staat middenin de Robert Scottbuurt: een gedeelte van stadsdeel West waar op dit moment veel huizen worden gerenoveerd en waar in de omgeving nieuwbouw is gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan Laan van Spartaan. Aan de overkant van de school is het Amundsenhofje (voormalige kleuterschool) gerealiseerd. De ouders van dit complex hebben bewust gekozen voor Brede School de Springplank en vormen een onderdeel van het ouderinitiatief. Het speelplein tegenover de school is onlangs gerenoveerd en in de kerk aan het plein is een binnenspeeltuin voor kinderen gevestigd.

Brede School de Springplank is een buurtschool. De kinderen komen vrijwel allemaal uit de directe buurt van de school. De Robert Scottbuurt is gemengd aan het worden. De verkoop van bestaande huurhuizen, de nieuwbouw aan Laan van Spartaan en het verbouwen van de voormalige kleuterschool tot een wooncomplex hebben ertoe geleid dat er veel hoogopgeleide ouders in de buurt (zijn) komen wonen. De inpandige kinderopvang brengt hoogopgeleide ouders met hun kinderen het gebouw binnen. Deze willen we voor de school behouden.

Fotografie: Esther Velrath